Gaziantep Depresyon

Telefon: +90 (216) 550 94 95 Telefon: +90 (342) 231 93 73
E-Posta: info@gaziantepdepresyon.com

Depresyonun Belirtileri

Depresyonun Belirtileri

Depresyonun Belirtileri

 

- “Batsın bu dünya” diyorsanız, her yerde bir adaletsizlik, eşitsizlik olduğunu düşünüyorsanız…

- Gece uykuya dalmak için yatakta kıvranıyorsanız, yada sabah erkenden uyanıp yeniden uykuya dalamıyorsanız, kabus türü rüyalar görüyorsanız…

- Yemek yemek size zevk vermiyorsa, cinsellikten elinizi çekmişseniz, iştahınız kapanmışsa veya gerginliğinizi gidermek için çok fazla yemek yiyorsanız; eyleme vurmalarınız hep yemek içmekle ilgiliyse…

- Durduk yerde alkol kullanmaya başlamışsanız ve bunun miktarını artırıyorsanız…

- Nedeni belli olmayan bedensel ağrılar ve sızılar, uyuşmalar, karıncalanmalar ortaya çıkmışsa…

- Yaşam sevincinizi yitirmişseniz, hayat size anlamsız geliyorsa, genel bir isteksizlik hali sizi sarmışsa…

- Kendinizi mutsuz, perişan, acınacak durumda, çökkün, çok üzgün, bitkin, güçsüz olarak hissediyorsanız…

- Çalışmak, ev işleri yapmak size çok zor geliyorsa, eskiden zevk aldığınız şeyler artık size anlamsız, zevksiz geliyorsa…

- Düşünceleriniz dağınıksa, dikkatinizi toplayamıyorsanız, unutkanlık gittikçe artıyorsa…

- Kendinizi başarısız görüyorsanız, çoğu zaman kendinizi eleştiriyor ve suçluyorsanız…

- Kendinizi fazlalık olarak görüyorsanız, başkalarına yük olduğunuzu düşünüyorsanız…

- Kendi geleceğinizi karanlık görüyorsanız, umudunuzu yitirmişseniz…

- Her hatanın kaynağı olarak kendinizi görüyorsanız…

- Öz güveniniz kalmamışsa; neyin yanlış gittiğini, neyin yanlış olacağını ya da kendinizle ilgili olarak neyin yanlış olduğunu düşünüyorsanız…

Bu saydıklarımızın tümü yada bir çoğu sizde varsa depresyonda olabilirsiniz…

 

Depresyon yaşayan kişiye yaklaşım:  Depresyon sözcüğünü, günlük hayatta, üzüntü, yas, hayal kırıklığı, karamsarlık, kötümserlik, çaresizlik, değersizlik gibi birçok duygunun bir araya gelişini betimlemek, tanımlamak, ifade etmek için kullanıyoruz. Halkımız genellikle depresyon yaşayan kişiye karşı duyarlı davranmaz. Duyarlı davranan da çok abartır. Depresyondaki kişinin, tembel, bencil ya da işleri kaytaran bir kişi olduğunu sanarak, ona “Kendine gel', 'Şu derdi bırak artık, bu kadar da kötü olamazsın' gibi sözlerle, yardımcı olmaya çalışırlar. “Senin hiçbir şeyin yok. Sapa sağlamsın”. “Turp gibisin maşallah” Halbuki depresyon yaşayan kişinin içinde fırtınalar kopmaktadır. Keşke depresyon yaşamasaydım da kanser olsaydım. Çocuklarım ölseydi de bu sorunu yaşamasaydım. Hiçbir şey istemiyorum. Malımı mülkümü, servetimi iyileşmek için vermeye hazırım” diyen depresyon hastaları vardır. Depresyon yaşayanlar, arkadaşlarının, eşlerinin, evlatlarının, akrabalarının, meslektaşlarının ve dostlarının kendilerini yeterince anlayamadıklarını düşünürler. Ayrıca “hastalık numarası” yapıyormuş gibi algılanmak, onların üzüntülerini bir kat daha artırmaktadır. Dış görünüş, kaporta sağlam olduğu için bir çok insan onlara bir şeyleri yokmuş gibi davranır. Sıkıntıları olduklarını kabullenmezler. İşte böyle bir durumda 'Keşke kolum, kafam, ayağım kırılsaydı. Şeker, kalp hastası olsaydım da o zaman insanlar en azından, sorunumun ne olduğunu gözleriyle görebilirlerdi' derler. Depresyon yaşayan tanıdıklarınızı sadece anlamaya ve onlara moral vermeye çalışın. Kendilerini değerli hissedecek davranışlar gösterin.

Tags:kekemelik, panik atak, depresyon, vajinismus,  depresyon gaziantep, gaziantep panik atak, gaziantep vajinismus, gaziantep kekemelik, gaziantep psikolog, aile terapisi, cinsel terapi, sınav kaygısı, erken boşalma